Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κατάθλιψη και κάπνισμα πάνε μαζί








Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των Αμερικανών ενηλίκων που πάσχουν από κατάθλιψη είναι επίσης καπνιστές, κάτι που σύμφωνα με Αμερικανική κυβερνητική έρευνα, δείχνει ότι αν κάποιος θέλει να κόψει το κάπνισμα θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια και για τα δύο. Η έρευνα επισημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς μεσήλικες άνδρες που πάσχουν από κατάθλιψη καπνίζουν, ενώ οι μισές γυναίκες με κατάθλιψη κάτω των 40 ετών είναι επίσης καπνίστριες.

Οι πάσχοντες από κατάθλιψη που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα μπορούν να βοηθηθούν, αλλά είναι δύσκολο, δήλωσαν η Λόρα Πρατ και η Ντέμπρα Μπρόντι του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής της Υγείας που πραγματοποίησαν την έρευνα.

"Οι ελάχιστες μελέτες που έχουν εξετάσει τη δυνατότητα να κόψει το κάπνισμα κάποιος που πάσχει από κατάθλιψη, έχουν δείξει ότι με εντατική θεραπεία, ένας καταθλιπτικός μπορεί να κόψει το κάπνισμα και να συνεχίσει να απέχει (από τη συνήθεια)", γράφουν οι συντάκτες της έρευνας.

"Αυτές οι εντατικές θεραπείες διακοπής του καπνίσματος συχνά χρησιμοποιούν τεχνικές που χρησιμοποιούνται και για την κατάθλιψη, συμπεριλαμβανομένης της Γνωστικής και Συμπεριφορικής θεραπείας ή της χορήγησης αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων".

http://news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου